19 Mayıs 2007 Cumartesi

Smallville Karakterleri

Tom Welling “CLARK KENT”

Clark Kent

Smallville’in gizlikahramanı Clark Kent, küçük bir çocukken Dünya’ya zorunlu iniş yapan bir uzaylı. Onu bulan Jonathan ve Martha Kent tarafından evlatlık edinildi ve Kansas’ın küçük kasabasında bulunan Kent Çiftliği’nde basit bir hayat sürdü. Clark özel güçleri ortaya çıkınca, bunları kötüyü engelleyip iyilik yapmak ve sevdiklerini korumak için kullanmaya karar verir.

Tom Welling

Gerçek Adı: Thomas John Patrick Welling
Doğum Yeri: Putnam Valley, W. Point, New York, A.B.D
Doğum Tarihi: 26.04.1977
Boy : 1.91 m
Onu Ünlü Yapan Ne? Smallville adlı Tv Dizisindeki Clark Kent/Kal-El rolü
Birliktelikleri:Eşi: Jamie White (2002′den evlendiler).
Ailesi:Babası: General Motors’dan emekli yönetici Annesi: Ev hanımı Kardeşi: Mark Welling, Aktör İki de ablası var.
Eğitim:- Okemos Lisesi, Okemos, Michigan. 1995′te mezun oldu.
Meraklısına…

* Mezun olduktan sonra, modelliğe başlayana kadar, bir inşaatta çalışmıştı.
* Oyunculuktan önce modellik yapıyordu.
* Ashton Kutcher ile birlikte modellik yapmıştı, aynı zamanda yakın arkadaşlar.
* Christopher Reeve gibi Clark Kent’i canlandırana kadar Superman hayranı degildi ve Superman çizgi romanlarını da okumuyordu, (İşin aslı hala okumuyor).
* En sevdiği oyucular; Bob Saget, Marlon Brando, Al Pacino, Christopher Walken, Robert De Niro, Steve Martin ve Jerry Seinfeld.
* En sevdiği film; Mutiny on the Bounty
* 2001 yılında People Dergisi’nin ‘Yeni Çıkış Yapan Oyuncular’ Listesine girdi.
* Gerçek hayatında da Süper: Sokakta gördüğü bir gasp olayında çantası çalınan kadına yardım etmiş ve gaspçılarla dövüşmüştü. Çantasını kurtaran kadın O’na bakıp; “Sen gerçekten Superman’sin” deyince, kadına sadece gülmüştü.
* Gollum (Lord of the Rings) un sesini taklit edebiliyor ve Keanu Reeves’e olan benzerliği dikkat çekiyor.
* Genç Clark Kent rolü teklifini iki kez reddettikten sonra kabul etmişti.
* Eşiyle birlikte Vancouver’da yaşıyorlar(Smallville dizisi setinin yakınında bir yerde).

Çalışmaları:(Televizyon) Judging Amy, Special Unit 2, Undeclared,(Film)Cheaper By The Dozen,Cheaper By The Dozen 2, The
Kristin Kreuk “LANA LANG”

Lana Lang

Okulun en güzelkızlarından biri olan genç Lana Lang’in, Clark’ın kalbini çalmış olduğugözle görülür bir gerçek. Lana’nın ebeveynleri Clark’ı Smallville’e getiren meteor yağmurunda ölmüşlerdi. Duyarlı ve zeki Lana, yenilenen sinemanın içindeki cafe’yi işletiyor.

Kristin Kreuk
Gerçek Adı: Kristin Laura Kreuk
Doğum Yeri: Vancouver, British Columbia, Kanada
Doğum Tarihi: 30.12.1982
Boy : 1.63
Onu Ünlü Yapan Ne? Smallville adlı Tv Dizisindeki Lana Lang rolü
Ailesi:Babası: Peter Kreuk, Hollandalı, Mimar Annesi: Deanna Che Kreuk, Endonezyalı, Mimar Kızkardeşi: Justine Kreuk
Eğitim:- Eric Hamber Lisesi.

Meraklısına…

* Vancouver’da doğdu ve büyüdü.
* Okuldaki piyeslerde yer almasına rağmen derslerine her zaman öncelik verdi.
* Kaderi, lise birinci sınıfta giderken “Edgemont” (2000) adlı Tv dizisinin yapımcısının okuluna faks çekmesiyle değişti. Zira dizideki “Laurel” rölü için gizemli görünüşlü bir kız arıyorlardı.
* Kristen ilk kez profesyonel oyuncu seçmelerine katılıyordu.
* Sonuçta Kristen rolü kaptı.
* Daha sonra Smallville dizisinde rol almaya başladığında da, Edgemont adlı dizide rol almaya devam etti, çünkü iki dizinin çekimleri de Vancouver’da gerçekleştiriliyor.
* 2002′den bu yana Neutrogena’nın reklemlarında yer alıyor.
* Arkadaşlarıyla birlikte vakit geçirmekten ve kitap okumaktan hoşlanıyor.
* Vancouver’da çok yağmur yağmasıdan dolayı Smallville dizisi oyuncularından “Allison Mack” ile “Woody Allen” filmleri izliyorlar ve sık sık kitap değiş tokuşu yapıyorlar.
* En sevdiği diziler Friends, Third Watch, CSI ve ER.
* Oyuncu olmadan önce Psikoloji ya da Çevrebilim eğitimi almayı planlıyordu.
* Lisede jimnastik, yüzme, karete ve tiyatro ile ilgilendi.
* Karetede pembe kuşak sahibi.
* Sigara kullanmıyor.
* FHM’in “En Seksi 100 Kadın” Listesinde 24. sırada yer aldı (2003).
* Femme Fatales Dergisinin yıllık olarak yayınladığı “En seksi 50 Kadın” Listesinde 1. sırada yer aldı (2005).
* Cate Blanchett ve Jodie Foster’ı örnek aldığını söylüyor.
* Soyadı (Kreuk) Hollanda dilinde tekstil maddesindeki kırışıklık anlamına geliyor.
Çalışmaları: (Televizyon) Edgemont, Snow White: The Fairest Of Them All,Earthsea,(Film)Euro-Trip,

Michael Rosenbaum “LEX (alexander) LUTHOR”


Lex Luthor


Azimli ve kurnaz Lex Luthor, kaza sonucu gerçekleşen bir karşılaşmadan sonra Clark’ın en yakın arkadaşlarından biri olur. Zengin ve güçlü babası Lionel ile arası açık olan Lex, babasının Smallville’deki suni gübre fabrikasını işletiyor. Gücünü ve bağlantılarını Clark için kullanmaktan çekinmiyor.

Michael Rosenbaum
11 temmuz1972 doğumlu Oceanside, Long Island, New York ve hindistanbda bulunmuştur Western Kentucky University de eğitim görmüştür.Çok iyi bir buz hokeyioyuncusudur, ve evet, Lex Luthor rolü için her seferinde kafasını kazıtmaktadır.

Çalışmaları: (Film) Urban Legend, Sweet November, Midnight in the Garden of Good and Evil, Sorority Boys, Bringing Down The House, Poolhall Junkies, Racing Stripes,(Televizyon) Zoe, Duncan, Jack & Jane, The Tom Show, (Seslendirme) Justice League,Batman Beyond, Batman Beyond: Return of the Joker

Erica Durance “LOIS LANE”

Lois Lane


Başına buyruk, sert tavırlı iş bitirici ve bir o kadarda çekici olan luis lane, clarkla olan kaderini bilmeden smallvile geir ve hayatı tamamen değişir. KendisiChloe nin kuzeni olup General olan babası sayesinde kendini savunmayıda çok iyi bilmektedir. clark a olan tutkusunu hep içine atarak kaçmaktadır…
Erica Durance
Smallville e 4. sezonda katılan süpriz karakterdir.

Çalışmaları: ((Televizyon)Andromeda, Stargate SG-1, The Chris Isaak Show, Tru Calling, (Film) House of the Dead, The Butterfly Effect 2

Allison Mack “CHLOE SULLIVAN”

Chloe Sullivan

Clark’ın arkadaşıChloe lise gazetesi Torch’un baş editörü. Chloe ve Clark birbirlerineçok değer verseler de Chloe’nin Clark için beslediği karşılık bulamayan bazı duyguları var. Chloe, Smallville’de gerçekleşen tuhaf olaylar hakkında olabildiğince açık fikirli bir tutum sergiliyor.
Allison Mack
Almanya doğumlu olup 2 yaşından itibaren California da yaşamaktadır.4 yaşından itibaren kamera karşısına geçmiş ve los angelas de oyunculuk eğitimi almıştır.

Çalışmaları: (Televizyon) 7th Heaven, Providence, Kate Brasher,The Opposite Sex, Hiller and Diller, (Film) Honey, We Shrunk Ourselves,Police Academy 6,I Know My First Name Is Steven, My Horrible Year, The Nightmare Room, The Ant Bully
John Glover “LIONEL LUTHOR”

Lionel Luthor

Lex Luthor’un vicdansız babası Lionel istediğini elde etmek için kitaptaki her numarayı kullanmayı öğrenmiş. LutherCorp bayrağı altında büyük bir servet ve güç edinmiş. Ancak bütün bunlara rağmen özellikle oğlu dahildiğer insanlarla kişisel iletişimi maalesef çok kötü.

John Glover

Smallville in ilk sezonundan beri oynayan temel oyunculardan biridir. Salisbury da doğmuştur.
Genelde kötü adam rollerinde gördüğümüz amerikalı oyuncudur. ilk önemli rolunun 1990′da oynadığı robocop 2′de olduğunu söyleyebiliriz. bir diğer önemli rolu de gremlins 2′deki daniel cramp karakteriydi. 1995′de tony ödülü kazanmıştır.
1944 doğumlu, amerikalı oyuncu. şimdilerde smallville deki tipik kötü adam lionel luthoru, yine bir kötü adamı canlandırıyor.

Çalışmaları: (Film) Payback,Robocop 2,Batman & Robin,Gremlins 2: The New Batch,Scrooged,Love! Valour! Compassion! (Televizyon) Miami Vice, Brimstone, (Seslendirme) Batman: The Animated Series (asthe Riddler)

Annette O’Toole “MARTHA KENT”

Martha Kent

Kent ailesi,istemesine karşın uzun yıllar çocuk sahibi olamamış. Clark’ı bulduklarındaysa onu evlat edinmek için bir saniye bile tereddüt etmemişler. Jonathan gibi Martha’nın da hayatına yön veren şey ;ailesine karşı duyduğu sevgi… Clark’ın hayatlarına girişini mucizevi bir hediye olarak gören Martha, iyi yürekli ve zeki biri.

Annette O’Toole

Kendisi tam bir süperman fanatiği olup 1983 teki superman III te “Lana Lang” rolüyle Christopher Reeve ile yanyana oynamıştır ve sonunda onu smallville de tekrardan efsaneye geri dönmüştür.

Çalışmaları: (Televizyon) The Huntress, Frasier,Boy Meets World, My Three Sons, The Virginian, The Partridge Family,The Rookies, Police Woman, S.W.A.T. Barnaby Jones, The Outer Limits,Nash Bridges, Law & Order, (Film) Stand By Your Man,The Cat People,48 Hours,Superman III,Copacabana, The Kennedys of Massachusetts, The Christmas Box, My Brother’s Keeper, Temptation,Here on Earth

John Schneider “JONATHAN KENT”

Jonathan Kent

Clark’ın babasıJonathan kendini ailesi ve kasaba için en iyisi olduğuna inandığını yapmaya adamış bir çiftçi. Çalışkan ve dürüst Jonathan için bu Luthorlardan uzak durmak anlamına geliyor. Oğlunun büyümesine ve güçleriyle barışmasına yardımcı olmak için elinden geleni ardına Koymuyor.

John Schneider

1954 te Snailville de doğdu The Dukes of Hazzard. isimli tv dizisindeki “Bo Duke” karakteri ile ünlendi.

Çalışmaları: (Televizyon) The Dukes of Hazzard,Touched By An Angel, Dr. Quinn Medicine Woman, Heaven Help Us, Grand Slam, Relic Hunter, Diagnosis Murder, (Film) Snow Day,Michael Landon: The Father I Knew, Night of the Twisters, The Dukes of Hazzard: Reunion!, The Dukes of Hazzard: Hazzard in Hollywood,

kaynak:smallvilleturkiye

Hiç yorum yok: